Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

«Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».
У дошкільному підрозділі Трипутнянського НВК з  23.04  по  27.04. 2018р. було  проведено «Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».
 

«Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».

 

«Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».

 


Метою проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було поліпшення якості освітнього процесу  з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.
До участі в Тижні знань з основ безпеки  життєдіяльності було залучено: педагогічний колектив, обслуговуючий  персонал, дітей всіх вікових груп та їх батьків.
 

«Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».

 

«Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».

 

 

При підготовці до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:
-перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;
-перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;
-перевірено стан електричного обладнання, приміщень та території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання, спортивного та медичного обладнання;
-перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті та в усіх вікових групах;
-підготовлено матеріали та оформлено стенди для батьків  за розділами:  «Дитина і природа»«Пожежна безпека», «Дитина серед людей», «Дитина і вулиця», «Здоров’я дитини».
-оформлено та поповнено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;
-складено план проведення Тижня безпеки та ознайомлено з ним педагогів ЗДО;
-розроблено щоденне планування освітньо - виховної роботи з дітьми, яке передбачало проведення тематичних днів: «Стихійні лиха: сонце,вітер,дощ,град – ознайомлення з небезпекою для життя», «Електроприлади – наші помічники та небезпека від них», «Щоб не сталося біди»(ознайомлення з правилами протипожежної безпеки), «Дитина і вулиця», «Здоров’я дитини».
 
 

Педагоги ЗДО провели низку тренінгів та занять, рухливих та дидактичних ігор, бесід під час яких діти ознайомились із правилами дорожнього руху, правилами пожежної безпеки, а також з правилами безпеки під час стихійних лих. Вивчили найважливіші правила безпеки і навіть замалювали те, що запам`яталось.
Під час проведення "Тижня знань з  безпеки життєдіяльності" навчальні заняття збагачуються сюжетно-ігровим змістом (групові ігри, виконання вправ загального характеру, ігри драматизації з музичним супроводом тощо).
Поряд із сюжетно-рольовими іграми, де діти вчаться орієнтуватись у світі природи, техніки, людей, значне місце при проведенні займають дидактичні ігри, що дозволяють більш спрямовано керувати поведінкою  дітей. Ігровий характер таких занять забезпечується введенням елементів сюжету, яскравістю та привабливістю матеріалів та постановкою завдань.
Вихователі вчили дітей знаходити істину шляхом запрошення їх до
обговорення та направленими питаннями підводять до відповіді.
План основних заходів до Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності виконаний у повному обсязі та результативно. Діти усіх вікових груп отримали та закріпили достатньо знань, умінь і практичних навичок з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації.
 

«Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності».

  


27 квітня 2018 р. об 10 годині  проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ЗДО на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок про необхідність додаткового відпрацювання своєчасного інформування про надзвичайну ситуацію та порядок і послідовність дій під час евакуації, а також актуальним є питання щодо захисних споруд.
На завершення «Тижня безпеки дитини» вихованцями старшого дошкільного віку ЗДО підготовлено спортивне свято за тематикою безпеки дитини «Як зашкодити біді»...
 
 




 



  • Переглядів: 2 261
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9