Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 27 квітня 2018 року у Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2 був проведений День цивільного захисту і комплексного об’єктового тренування. Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навики щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я і життя. День розпочався зі збору керівного складу ЦЗ і працівників освітнього закладу з метою уточнення Плану підготовки та проведення Дня ЦЗ і КОТ, порядку проведення відповідних заходів. З 9.00год. до 9.15 год. -урочисте відкриття Дня ЦЗ. Школярі і вчителі зібралися на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. На першому тематичному уроці «Кожен має право на захист свого життя» у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах. Переглянули тематичні відеоролики «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». Впродовж дня діяла виставка малюнків «Небезпека очима дітей», плакатів для учнів 1-4 класів, фотогазет та листівок; виставка книжок, брошур, альбомів за тематикою «Цивільний захист та захист населення ». В програмі дня відбулися наступні навчально-методичні заходи по класах:

1. Створення портфоліо «Надзвичайні ситуації» - 2-А,Б кл.

2. Вікторина «Знання правил безпеки вбереже від небезпеки»

3. Тренінг «Будь обережним» - 4-А,Б кл.

4. Перегляд відеофільмів «Надзвичайні ситуації», «Тероризм» - 5-А,Б кл.

5. Квест «Захистимо своє життя для майбуття» - 7-А,Б кл.

Медична сестра школи продемонструвала надання першої медичної допомоги для дітей, навчала правилам користування засобами індивідуального захисту учнів, школярі переглядали відеоматеріали на тему«Мирний атом».

Також провели комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань, воєнізованих естафет та змагань за програмою «Цивільний захист».

Завершальним етапом було проведення навчання по евакуації при пожежі учнів 1-11 класів та відпрацювання дій в різноманітних надзвичайних ситуацій (у разі пожеж, стихійних лих). Працівники рятувальної служби МЧС продемонстрували практичне заняття по ліквідації пожежі і провели інструктивні заняття.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому , що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

 

 
 
 

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

 

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

 

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

 

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

 

День цивільного захисту в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст№2

 


  • Переглядів: 1 860
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9