Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День цивільного захисту

День цивільного захисту

Знати, щоб передбачити.

Передбачити, щоб діяти.

Згідно зі статтею 3 Конституції України життя та здоров'я людини, її безпека є найвищими соціальними цінностями, за забезпечення яких держава відповідає перед нею.У світі постійно виникають різного роду небезпеки, які пов’язані з природними катаклізмами, аваріями і катастрофами.Кінець ХХ століття та початок ХХІ принесли рекордну кількість небезпек природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Виникнення небезпечних ситуацій, як правило, загрожує життю людей, завдає великих матеріальних збитків.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 27 квітня 2018 року у Берестівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» відбувся День цивільного захисту та комплексне об'єктове тренування з теми «Пожежна безпека у навчальному закладі».

Програма Дня була цікавою й насиченою. Для учнів було проведено різнопланові заходи, зокрема, загальношкільна лінійка, де директором навчально-виховного комплексу Сергієм Тимофійовичем Климчуком були визначені основні завдання Дня цивільного захисту, відкриті тематичні уроки і виховні години, вікторини, тренінги, виставка малюнків «Азбука безпеки», інформаційна поличка «Попереджений - озброєний», виставка буклетів «Щоб здоровими зростати, про небезпеки треба знати», гра «Рятівник», перегляд мультиплікаційних та відеофільмів, відпрацювання нормативів цивільного захисту, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту. Проте справжньою родзинкою Дня стали показові навчання пожежно-рятувальної частини на чолі з начальником гарнізону Дубровицького районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області Сергієм Володимировичем Дашуком. Спочатку за сигналом було проведено оповіщення учасників освітнього процесу про надзвичайну ситуацію. Вихованці під керівництвом учителів організовано, згідно з планом евакуації, покинули приміщення та вийшли на подвір’я навчального закладу. Члени Дружини юних пожежників перевірили споруду і доповіли про повну евакуацію учнів та працівників. Спостерігаючи за евакуацією, представники пожежно-рятувального загону зазначили, що її проведення було грамотним та чітко спланованим. Фахівці ДСНС нагадали порядок проведення евакуації у випадку надзвичайної події та наголосили, що уміння діяти в екстремальних ситуаціях, слухати команди дорослих та чітко їх виконувати – запорука безпеки. З неабияким зацікавленням усі присутні спостерігали за приборканням імітованої пожежі за допомогою вогнегасника та пожежної машини, спілкувалися з рятувальниками, побачили професійну пожежно-рятувальну техніку та й самі навчились гасити пожежу.

А ще в закладі відбувся тренінг з першої домедичної допомоги при невідкладних станах. Як діяти у критичній ситуації, що робити, якщо Ви – свідок чи очевидець ДТП, як бути, якщо Ви побачили, що людині погано, вона непритомна або ж і зовсім не подає ознак життя? Про основні правила надання першої медичної допомоги, корисні поради, прийоми до приїзду швидкої та інші речі, що можуть врятувати життя, розповів сімейний лікар, лікар невідкладної медицини, учасник бойових дій у районі проведення антитерористичної операції Олександр Володимирович Баклан. Надважливо, щоб ази першої медичної допомоги знали і вміли надавати всі, адже порятунок потерпілого у більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання допомоги.

День цивільного захисту та комплексне об'єктове тренування були проведені на високому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Педагоги обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, а школярі отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

Бажаємо всім мирного неба та безпечних умов життя!

 
 
 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 

День цивільного захисту

 


  • Переглядів: 1 944
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9