Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Інфозбірник 2020

Інфозбірник 2020


Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та  позашкільної освіти Дубровиччини у 2019 - 2020 навчальному році та пріоритетні завдання на 2020 - 2021 навчальний рік      

Сучасний стан освіти району характеризується пошуком шляхів актуального реагування на зміни в освітянському просторі, адже змінилися вимоги до навчання, до знань, до компетентностей. Пріоритетна мета системи освіти Дубровиччини – створення умов для розвитку та самореалізації кожної особистості як громадянина України, формування покоління, здатного навчатися впродовж життя, створювати й розвивати цінності громадянського суспільства. А це можливо лише за умови якісної освіти.

Для забезпечення доступної та якісної освіти діє Програма розвитку освіти Дубровицького району на 2019-2021 роки, що визначає конкретні пріоритети освітньої галузі в районі та шляхи їх реалізації, сприяє забезпеченню якісного рівня надання освітніх послуг, створенню належних умов для успішної організації освітнього простору, оптимізації мережі закладів освіти відповідно до потреб регіону.

Знаковою подією 2019-2020 навчального року стало прийняття 16.01.2020 року нового Закону України  «Про повну загальну середню освіту», яким визначено правові, організаційні та економічні засади функціонування й розвитку системи загальної середньої освіти. Педагогічна громадськість району мала змогу також долучитися до  громадського обговорення проєкту Державного стандарту базової середньої освіти.

 Одним із випробувань у 2019-2020 н.р. стало запровадження у освітніх закладах карантину. У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19),  освітній процес у закладах загальної середньої освіти відбувався з використанням технологій дистанційного навчання. На початку роботи в таких «нових» умовах, звісно, було багато запитань без відповідей, однак педагоги справилися із викликами і успішно завершили навчальний рік.

Залишився позаду 2019/2020 навчальний рік – ще один рік практичної реалізації основних завдань в умовах реформування освіти , рік який увійде в історію як непростий , який вніс  свої корективи  до організації  освітнього  процесу у закладах освіти  у зв’язку із запровадженням карантину на території усієї країни.. І за цей час освітяни Дубровиччини намагалась максимально забезпечити якісно новий рівень дошкільної, загальної середньої та профільної підготовки, всебічний розвиток кожної особистості як найвищої цінності суспільства. Зміни в політичному, соціально-економічному житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті, так і до поступових кроків для її удосконалення.

Упродовж 2019-2020 н.р. було організовано та проведено 4 засіданні колегії відділу освіти, щомісяця проводилися наради з керівниками освітніх закладів, де порушувалися та розглядалися актуальні питання функціонування освітньої галузі району.

Питання функціонування освітньої галузі району систематично висвітлювалось на сторінках  районної та обласної газет, сайті відділу освіти.


Далі - скачати

nfozbrnik-2020.pdf [1.06 Mb] (c: 45)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 36 760
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9