Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » У центрі уваги – Нова українська школа

У центрі уваги – Нова українська школа

Суспільство повинне зрозуміти,

що через вчителя ми  будуємо нову школу

 і нове ставлення до дітей.                        

Л.Гриневич                                                

 

У закладах освіти району триває напружена робота щодо застосування на практиці основних постулатів Концепції Нової української школи. Виникають питання, проблеми, які потребують відповідей, знань та управлінських умінь, а ще – з’являється досвід роботи з даного напрямку, напрацьовується власний почерк кожного закладу загальної середньої освіти.

29 січня 2019 року відбувся семінар-прктикум заступників директорів з навчально-виховної роботи з теми «Забезпечення методичного  супроводу реалізації   Концепції Нової української школи» , на якому було презентовано модель роботи Залузького НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів - ДНЗ»  з питань реалізації Концепції Нової української школи та державного стандарту початкової освіти. Заступник директора з навчально-виховної роботи Залузького НВК  Котяш Л.Л.  за тренінговою технологією спрезентувала присутнім    ранкову  зустріч як шлях розвитку комунікації  учасників освітнього простору;  науково-методичні напрацювання з використання різних форм роботи з педагогами , батьками, учнями (зустрічі-діалоги, конференція партнерів, «Світове кафе»), систему покрокового створення бази даних у закладі щодо рівня медіаграмотності педагогів, навчання керівників та педагогів закладу на онлайн-платформах МОН України, інтернет-ресурсах, які дозволяють освітянам значно розширити можливості науково-педагогічної, інформаційно-методичної, фахової, дидактичної , психологічної підготовки до реалізації державного стандарту початкової освіти та Концепції НУШ. Приємно здивувала присутніх інформація про те, що сама Котяш Л.Л. пройшла навчання та отримала відповідні сертифікати з 17-ти  курсів, за що отримала  грамоту як активний учасник медіанавчання .  Учасники семінару мали змогу опрацювати документацію  Залузького НВК  з проблем реалізації Концепції НУШ.

У рубриці семінару «Наш офіційний відділ» зі слухачами заняття  опрацьовано  порядок підготовки та проведення ЗНО-2019 (навчання провела методист районного методкабінету Колода М.В. ), документи МОН України щодо завершення 2018-2019 навчального року та проведення державної підсумкової атестації.

  Підсумком заняття  стали слова Міністра освіти і науки України Л.Гриневич :

 

«Необхідно завжди пам'ятати, що від рівня професійної компетентності вчителя багато в чому залежить якість освіти».

                         

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 34 341
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9