Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Нова українська школа – педагогіка партнерства

Нова українська школа – педагогіка партнерства

19 грудня у Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст.№2 пройшов День відкритих дверей для батьків учнів 5-х класів.

“Педагогіка партнерства” – доволі новий термін в Україні, але у нашій школі ще до старту НУШ учителі  та адміністрація , аби залучити батьків в освіту дитини і сформувати довіру , розуміння того , що відбувається  у закладі освіти , класі ,запровадили  нові форми і методи роботи з батьками.  Ось уже другий рік поспіль у Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проходить  День відкритих дверей  не лише для батьків 1 та 9 класів, а і для  батьків п’ятикласників .                           

Це  – свято радості, відкритості, щирості! День відкритих сердець!         

Розпочався день цікавим та пізнавальним тренінгом для батьків і дітей  «Шлях до дитини», який провели  практичний психолог Мозоль Ю.М.  та соціальний педагог Чевжик Г.В. Метою та завданням тренінгу було : залучати батьків до організації навчально-виховного процесу, зацікавлюючи їх шкільним життям учнів, поспостерігати за дітьми під час роботи в командах.

Наші шановні гості мали можливість відвідати уроки згідно розкладу, зустрітися з учителями для бесід, порад, консультацій, здійснити екскурсію  до музейної експозиції «Історія рідної школи » та до інших виховних центрів закладу  . Класними керівниками  Мотрій Т.А. та Кудрою І.М. були проведені майстер-класи для батьків « Ідеальна дитина »  та для дітей « Рука допомоги ». Під час перерв школярі  та усі , хто завітав у цей день до школи , насолоджувалися  мелізмами і релаксували.

Звичайно, наш освітній заклад та вчителі  щодня відкриті для діалогу  з  батькам, тому що ми розуміємо , що співпраця родини і школи має ґрунтуватися на взаємоповазі, рівноправному партнерстві. Педагогічний колектив та колектив батьків  має бути єдиним живим організмом, об’єднаним спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю .

Завершальним акордом  Дня відкритих дверей було феєричне театралізоване дійство « Святий Миколаю, прийди до нас з раю». Гарну постановку про прихід Миколая у школу підготували класні керівники 5-А кл. Мотрій Т.А. та 5-Б кл. Кудра І.М. Глядачі із захопленням спостерігали за виставою, де школярі грали роль сніжинок, ангелочків, лісових звірят та інших казкових новорічних героїв. Всі присутні були задоволені дійством. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.                                    

Тож нехай Миколай - чудотворець дарує всім радість, щастя і довголіття.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 32 058
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9