Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Реалізуємо Концепцію Нової української школи

Реалізуємо Концепцію Нової української школи

Сьогоднішня освіта переживає процес реформування, пов'язаний з новим підходом до організації навчання дітей як у старшій, так і в початковій ланці. Сучасні діти живуть в насиченому інформаційному просторі, в динамічному суспільстві зі швидкими змінами, вони швидше думають, реагують на події, явища, швидше навчаються і набувають життєвого досвіду. Саме тому у закладах освіти гостро стоїть проблема реалізації Концепції нової української школи, яка передбачає відмінний від попереднього підхід до організації освітнього процесу в перших класах, формування у дітей основних навчальних та життєвих компетентностей. Зміни в методиці роботи з дітьми-першокласниками зумовлюють і нові підходи в управлінні процесом упровадження інноватики, піднімають питання створення нового освітнього простору, забезпечення партнерства з батьківським колективом та громадськістю. З метою практичного вирішення питань з окреслених напрямків упродовж 2018-2019 навчального року в системі методичної роботи з керівниками закладів освіти розпочав роботу проблемний семінар директорів закладів загальної середньої освіти району, Миляцької, Висоцької ОТГ  з теми «Забезпечення управлінського супроводу реалізації основних засад Концепції Нової української школи».


22 жовтня 2018 року учасники семінару  здійснили творчі візити у  Берестівський, Орв’яницький, Бережницький, Осівський, Підлісненський, Нивецький НВК, де мали змогу ознайомитися з досвідом організації роботи в перших класах, оглянути  та оцінити зроблене вчителями, батьками, дирекціями закладів по створенню нового освітнього простору, умов для навчальної та ігрової діяльності першокласників. Учасники семінару поспілкувалися з першокласниками, відзначили їх активну пізнавальну діяльність, бажання вчитися. У всіх відвіданих закладах облаштовано навчально-ігрові зони, процес навчання супроводжується комп’ютерною технікою, створено бібліотечні куточки, облаштовано стендовий практичний матеріал для створення комфортного психологічного налаштування дітей, а в Берестівськорму НВК облаштовано ще й кімнату для асистентів учителів інклюзивного навчання.


Слухачі семінару мають намір продовжити такі візити у всі заклади освіти з метою ознайомлення з досвідом  та пошуку оптимальних шляхів реалізації Концепції Нової української школи, вивчення покрокових дій в управлінні зщакладом освіти в умовах реалізації нових державних стандартів початкової освіти.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 15 510
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9